Noordoostpolder ontmoeten

Humanitas

Humanitas Thuisadministratie helpt je je financiën en administratie op orde te brengen en te houden. Blijf dus niet rondtobben, als je door welke reden dan ook het overzicht bent kwijtgeraakt. Een vrijwilliger van Humanitas helpt je weer op weg!

Heb je een jong gezin? En heb je weleens behoefte aan opvoedingsondersteuning? Home-Start helpt je. Kinderen opvoeden aan de hand van praktische hulp, handige tips en vriendschap? Het kan. Een vrijwilliger staat elke week voor je klaar. Voor gezinnen met in elk geval 1 kind van 14 jaar of jonger.

Kwintes in Noordoostpolder

Hulpaanbod in Noordoostpolder

 • Leren & werken
 • Begeleiding
 • Wonen
 • Opvang

In Noordoostpolder bieden wij verschillende diensten. Voor vragen over ons hulpaanbod kan je contact met ons opnemen

Bibliotheek Noord Oost Polder

Van kindervoorstellingen en informatieve touchtable naar cadeau- en koffieservice Kleurkracht van Triade, je vindt het allemaal bij ons in Emmeloord. Je haalt en brengt hier jouw kennis en cultuur. Maar je bent ook welkom om rustig de krant te lezen of een boek uit te zoeken. Wij zijn er voor iedereen en elke vraag.

Huis voor Taal Noordoostpolder

Huis voor Taal is

 • Informatie taalaanbod
 • Materiaal voor het leren van taal
 • Leeswand
 • Inspirerende werk- en ontmoetingsruimte
 • Computers met eenvoudige oefenprogramma’s
 • Advies en hulp
 • Vrijwilligershulp
 • Trainingen en cursussen op verzoek  

In het Huis voor Taal helpen we mensen die moeite hebben met lezen en schrijven. Iedereen die een vraag heeft, mee wil doen of wil helpen met het Huis voor Taal is van harte welkom. In Huis voor Taal Noordoostpolder werken Stichting Carrefour, ROC Friese Poort, Stichting Lezen & Schrijven en FlevoMeer Bibliotheek met elkaar samen.

Meer Informatie info@carrefour.nu 0527-630000 of noordoostpolder@flevomeerbibliotheek.nl tel 088 0080730.  

Vrije baptistengemeente

Als mannengroep willen we activiteiten organiseren die mannen helpen om man te zijn door: God te zoeken, elkaar te ontmoeten en geïnspireerd, versterkt en veranderd gezamenlijk onze weg te gaan.

Meestal doen we dat in de vorm van mannendagen of ontbijten, waarin aandacht is voor sport, lekker eten, inhoud, maar zeker ook voor gezelligheid

De mannenwerkgroep bestaat uit:

 • Harry Feenstra
 • Stefan van der Ploeg
 • Johan Jansen
 • Wim Wisse
 • Arjen Broenink

Als er een mannenontbijt wordt georganiseerd, kunt u zich aanmelden bij Arjen Broenink, via mannenwerkgroep@vbg-emmeloord.nl)

Of via de website.

Mannencentrum NOP

Wil je graag mensen ontmoeten overal vandaan. Ga naar de website, meld je aan kom langs, we gaan van alles organiseren. Voor allochtoon en autochtoon.
1- Ontmoeten van andere mensen
2- Netwerk vergroten
3- vrijwilligers werk doen.
4- talenten ontwikkelen om baankansen te vergroten.
Telefoonnummer 06 30 15 25 71 Gert Boer

Stichting mannencentrum Noordoostpolder (multicultureel)

Leger des Heils Noordoost

Samenkomst en/of samen eten

Regio Noordoost: Friesland, Groningen, Drenthe, IJsselland en de Noordoostpolder samen in één regio.

Het Leger des Heils is er voor mensen zonder helper. Het maakt niet uit wat hun achtergrond of levensovertuiging is. Iedereen kan een beroep doen op het Leger des Heils, zelf of via een verwijzende instantie. De aanpak van het Leger des Heils kenmerkt zich door een cliëntgerichte houding. De zorg sluit aan bij de behoefte van de cliënt. Oog hebben voor de hele mens en als het nodig is steeds opnieuw beginnen. Het Leger des Heils gelooft in perspectief voor mensen. Omdat iedereen ertoe doet!

Carrefour

Carrefour zoekt samen met inwoners naar antwoorden op vragen uit het dagelijkse leven vanuit vertrouwen, nabij en met gezond verstand.

Een inwoner of professional kan bij Carrefour binnenlopen, bellen of mailen. De medewerker van Carrefour gaat in gesprek met de inwoner om helder te krijgen wat de vraag precies is. Wat is het probleem? Naar welke hulp is de inwoner precies op zoek? Welke hulp verwacht de inwoner niet meer te krijgen?

Samen zoeken naar een passende oplossing bij de vraag. Vaak is informatie en advies voldoende. Soms is meer nodig en wordt de inwoner gekoppeld aan een onafhankelijke cliëntondersteuner. Dit kan een medewerker van Carrefour zijn, een getrainde vrijwilliger of een cliëntondersteuner met een bepaalde expertise 

 

vraag elkaar

Via vraagelkaar.nl kom jij in contact met anderen om samen iets leuks te doen en/of iets voor elkaar te betekenen. In de Vraagelkaarcafés, de Gelukscarrousels en de Gelukscaravan ontmoet je fijne mensen en brengen de inspiratiecoaches je in contact met mensen die hetzelfde willen als jij. Op deze sprankelende manier zorgt Vraagelkaar voor verbinding die regelmatig uitgroeit tot een mooie vriendschap.

Vraagelkaar is lekker spontaan en voor iedereen. Doe jij ook mee? Geef bij vraag & aanbod aan wat jij graag wilt: fietsen, koffiedrinken of een keer het theater? Of ga je liever creatief aan de slag? Misschien vind je het juist fijn als iemand een keer iets voor je doet. Of wil je juist graag iets voor een ander betekenen. Als je aangeeft wat je wilt, kun je met mensen in contact komen. Zo wordt alles net een klein sprankje mooier.