Hulp financiën

Hulp en steun

Wat kan de stichting Hulp en Steun voor u betekenen

Herkent u enkele symptomen?

 • U heeft iedere maand te weinig geld, de maand is altijd een paar dagen te lang.
 • U heeft geen idee hoe u uw rekeningen moet betalen.
 • U maakt uw post niet meer open.

Maak dan snel een afspraak, wij helpen u graag weer op weg.

Wij geven u de mogelijkheid om vrijblijvend kennis te maken en geven u informatie over wat we voor u kunnen betekenen.

U vult vervolgens een formulier in voor een inventarisatie van alle relevante gegevens.

We kijken naar uw financiële omstandigheden.

We gaan samen een overeenkomst aan.

Gemeente Noordoostpolder

Het sociaal loket is dé plek voor iedereen die informatie en hulp zoekt bij het opvoeden van kinderen, wonen, welzijn, meedoen of geldzaken. Het sociaal loket helpt u op weg als het uzelf even niet lukt.

Bel het sociaal loket 0527 63 39 11 of laat een bericht achter.
Dan bellen wij u van maandag tot en met vrijdag binnen 2 werkdagen terug.

E-mail naar sociaalloket@noordoostpolder.nl.
Om u snel te kunnen helpen vragen we u om uw telefoonnummer te vermelden in de e-mail.

Humanitas

Humanitas Thuisadministratie helpt je je financiën en administratie op orde te brengen en te houden. Blijf dus niet rondtobben, als je door welke reden dan ook het overzicht bent kwijtgeraakt. Een vrijwilliger van Humanitas helpt je weer op weg!

Heb je een jong gezin? En heb je weleens behoefte aan opvoedingsondersteuning? Home-Start helpt je. Kinderen opvoeden aan de hand van praktische hulp, handige tips en vriendschap? Het kan. Een vrijwilliger staat elke week voor je klaar. Voor gezinnen met in elk geval 1 kind van 14 jaar of jonger.

Kwintes in Noordoostpolder

Hulpaanbod in Noordoostpolder

 • Leren & werken
 • Begeleiding
 • Wonen
 • Opvang

In Noordoostpolder bieden wij verschillende diensten. Voor vragen over ons hulpaanbod kan je contact met ons opnemen

Bibliotheek Noord Oost Polder

Van kindervoorstellingen en informatieve touchtable naar cadeau- en koffieservice Kleurkracht van Triade, je vindt het allemaal bij ons in Emmeloord. Je haalt en brengt hier jouw kennis en cultuur. Maar je bent ook welkom om rustig de krant te lezen of een boek uit te zoeken. Wij zijn er voor iedereen en elke vraag.

Huis voor Taal Noordoostpolder

Huis voor Taal is

 • Informatie taalaanbod
 • Materiaal voor het leren van taal
 • Leeswand
 • Inspirerende werk- en ontmoetingsruimte
 • Computers met eenvoudige oefenprogramma’s
 • Advies en hulp
 • Vrijwilligershulp
 • Trainingen en cursussen op verzoek  

In het Huis voor Taal helpen we mensen die moeite hebben met lezen en schrijven. Iedereen die een vraag heeft, mee wil doen of wil helpen met het Huis voor Taal is van harte welkom. In Huis voor Taal Noordoostpolder werken Stichting Carrefour, ROC Friese Poort, Stichting Lezen & Schrijven en FlevoMeer Bibliotheek met elkaar samen.

Meer Informatie info@carrefour.nu 0527-630000 of noordoostpolder@flevomeerbibliotheek.nl tel 088 0080730.  

Sociaal wijkteam

 • Onze vrijwilligers van het financieel spreekuur staan klaar om u te helpen met alle vragen.
 • Deskundigen bieden extra ondersteuning.
 • U hoeft geen afspraak te maken.
 • De dienstverlening is gratis.

Humanitas

Humanitas biedt hulp bij financiele problemen. Het is niet voor iedereen gemakkelijk of vanzelfsprekend om de geldzaken en/of de administratie bij te houden. Ook door bijkomende omstandigheden kan iemand het overzicht kwijtraken. Bijvoorbeeld na het overlijden van een partner, bij een scheiding, wanneer je je baan kwijtraakt of andere veranderende leefomstandigheden. Het is vaak moeilijk de juiste weg te vinden in de hedendaagse financiële papierwinkel. Om deze problemen op te lossen of juist te voorkomen, kunt u een beroep doen op Humanitas. Een vrijwilliger komt bij u thuis om u te helpen orde en structuur aan te brengen in uw financiële huishouding. Samen maakt u een helder overzicht van de inkomsten en uitgaven en u wordt geholpen met het invullen van formulieren. Op deze manier helpen onze vrijwilligers u in ongeveer een jaar tijd weer op eigen benen te staan.

Ido Lelystad

Eenzaamheid, armoede, schulden of psychische problemen kunnen ervoor zorgen dat mensen de weg naar de hulpverlening niet meer kunnen vinden. Stichting IDO (Interkerkelijk Diaconaal Overleg) is er voor mensen in Lelystad die in zo’n kwetsbare positie terecht zijn gekomen. In onze twee inloophuizen en tijdens de dagelijkse inloopspreekuren kan iedereen terecht voor hulp en verwijzen we door. Als het nodig is, geven we ondersteuning (bijv. voedselbank, schuldhulpverlening of noodhulp). Het IDO werkt namens acht kerken in Lelystad. Naast een klein aantal betaalde medewerkers zijn er 250 vrijwilligers werkzaam.

Het vraaghuis

ÉÉN CENTRAAL PUNT IN ZEEWOLDE VOOR U!

Het vraaghuis is opgericht met het doel om één centraal punt in Zeewolde te hebben waar u, als inwoner, kunt binnenlopen met al uw vragen. Wij luisteren naar u, geven informatie en advies, bieden ondersteuning of dienstverlening.

A: Stevinweg 2, 3891 EA Zeewolde

E: info@hetvraaghuis.nl