Ster 2 beetje Nl

Oefenen.NL **

Oefenen.nl is de plek waar je zelf kunt oefenen met taal, rekenen, computer en internet. En ook omgaan met geld, gezondheid, verkeersregels en nog veel meer.

Om de Nederlandse taal te leren kies voor het onderdeel taal. Daarna begin je met de 2 ster oefeningen.Op de startpagina kunt u de taal instellen naar je eigen keuze.


Registreren, om de oefeningen te doen kun je je gratis registreren.

Lesmateriaal A1 & A2

Op de website staat gratis lesmateriaal op niveau A1 en A2. Zelfstudie voor het oefenen van uw  lees  en schrijfvaarigheid.

Junior Einstein

Met Junior Einstein kun je online oefenen voor alle vakken van de basisschool! Bijvoorbeeld voor Begrijpend lezen, Topo en Rekenen. Superhandig dus! 

NEDbox

NedBox is een Belgische website om Nederlands te oefenen. Dat kun je op een leuke manier doen, via tv-fragmenten en krantenartikelen.

Op de website staan eenvoudige oefeningen om Nederlands te oefenen. Kies een onderwerp als bijvoorbeeld werk, kinderen, vrije tijd, gezondheid. Kijk naar het filmpje en maak de opdrachten.

.


In diverse talen kun je uitleg krijgen hoe de website werkt. Door de website te bezoeken en op de knop (rechts bovenaan) te klikken kun je de taal instellen.

ALFA beter

ALFA beter is een online website met leuke oefeningen om de Nederlandse taal te leren. Je kunt kiezen uit letters, lezen, schrijven, net nieuws, rekenen, spreekwoorden en een quiz.

Voordat je  start met de oefeningen dien je je te registreren. Na het invullen van je naam, email adres en wachtwoord krijg je een mail toegestuurd met een link om in te loggen. Daarna kun je altijd inloggen met je naam en wachtwoord.

Wat kunt u op de site verwachten ?
Op de website zijn zes oefenprogramma’s te vinden en een leuke spreekwoordenquiz:

 • Alfabeter Letters
  Oefenen met letters en klanken in alledaagse lees- en schrijfsituaties. Er zijn 20 thematische blokken waarin alle gangbare letters en klanken van de Nederlandse taal voorkomen. Er is ook een blok waarin je direct een bepaalde letter kunt kiezen.
 • Alfabeter Lezen
  Oefenen met het lezen van post, borden, krant, ondertitels op tv en nog veel meer soorten alledaagse teksten. Er zijn 10 thematische modules met elk 10 blokken met verschillende
  soorten teksten.
 • Alfabeter Schrijven:
  Oefenen met het schrijven in herkenbare situaties. Je komt in een fotoverhaal van 100 afleveringen, waarin je samen met de verhaalfiguren met allerlei schrijfsituaties te maken krijgt.
 • Netnieuws:
  Wekelijks oefenen met een actuele leestekst op 2 niveaus.
 • Rekenen:
  Oefenen met optellen, aftrekken, vermenigvuldigen, delen, procenten en nog veel meer rekenvaardigheden. Er zijn 4 theoretische onderdelen met allerlei soorten rekenopdrachten en een deel met heel veel praktische rekensituaties.
 • Alfabeter Spreekwoorden
  Blijven oefenen met lezen en schrijven aan de hand van leuke teksten met spreekwoorden. Er zijn 10 thematische afleveringen met elk 10 verschillende spreekwoorden.
 • Spreekwoorden Quiz
  Test je kennis van spreekwoorden. Weet je ze alle 10 ?
 • Informatie
  Onder de informatieknop vind je de handleidingen bij de taalprogramma’s:
  • Handleiding Alfabeter Letters
  • Handleiding Alfabeter Lezen
  • Handleiding Alfabeter Schrijven & Spreekwoorden
  • Handleiding Netnieuws

TAAL EN WERK

Taal en Werk helpt jou om de Nederlandse taal te leren. Welke woorden kom je tegen op het werk? Je kunt het programma volgen op twee taalniveaus: A2 en B1. Weet je jouw taalniveau niet, dan kun je een instaptest maken.

Op elk niveau oefen je met woordenschat, grammatica en spelling.

Arie helpt je daarbij. Hij laat je het bedrijf zien en bezoekt samen met jou de verschillende ruimtes. In elke ruimte komt een ander thema aan bod. En kun je oefenen.

Duur: 45 minuten

Taal: Nederlands