Ster 1 – ik spreek geen nl

Taalklas 1

Dit is een programma waarmee je Nederlands oefent op internet. Je leert vooral heel veel woorden. Je bekijkt leuke filmpjes en vrolijke liedjes met de woorden. Daarna oefen je met die woorden. Je leert de woorden uitspreken en lezen en schrijven. De woorden gaan over het huis, het lichaam, het weer, vrienden en familie, eten, op school, het verkeer, de winkel en vrije tijd.

U kunt de training starten door op onderstaande knop te drukken. Als u op de website komt moet u dan wel eerst inloggen en registreren bij oefenen.nl  voordat U kunt starten.

Als u direct wilt starten met de filpjes dan kunt u dit doen doen door de onderstaande lessen te volgen.

Non verbaal

Non-verbale communicatie = communicatie zonder woorden

Training voor het herkennen van non-verbale communicatie !

Oefenen.NL *

Oefenen.nl is de plek waar je zelf kunt oefenen met taal, rekenen, computer en internet. En ook omgaan met geld, gezondheid, verkeersregels en nog veel meer.

Om de Nederlandse taal te leren kies voor het onderdeel taal. Daarna begin je met de 1 ster oefeningen : Programma Basis inburgering, leesplankje, Station Nederlands 1.Op de startpagina kunt u de taal instellen naar je eigen keuze.


Registreren, om de oefeningen te doen kun je je gratis registreren.

Learn Dutch

‘1000 meest voorkomende woorden in het Nederlands ‘ is een gratis cursus Nederlands voor beginners die snel een basiswoordenschat willen bereiken. De methode, ontwikkeld door Bart de Pau, bestaat uit 40 lessen. In elke les leer je 25 woorden.

Elke les bevat:

 1. een video – die het woord in het Nederlands + Engels laat zien, en als  afbeelding. – Je hoort de uitspraak, en Bart vertelt wat specifieke dingen die je over Nederland moet weten. – Er zijn ondertitels in het Frans, Spaans, Italiaans, Pools, Russisch, Servisch, Thais, Bulgaars, Portugees, Arabisch.

2) een woordenlijst – om deze 25 woorden te bestuderen.

3) oefeningen – 3 soorten: (1) met plaatjes, (2) vertaling en (3) context

Elke 5 lessen is er een herhalingstest. Als je voor alle reviewtoetsen bent geslaagd, kun je het examen doen. U krijgt een certificaat als u voor 90% slaagt voor het examen.

Je kan me wat

(Niveau A1 – Beginners) Nederlands leren is niet moeilijk!

Spreekt u nog (bijna) geen Nederlands? Begin dan met “Je Kan Me Wat”.

Je Kan Me Wat is voor mensen die beginnen met Nederlands leren.
Het heeft 15 modules (lessen).
Als u die modules klaar heeft, heeft u ongeveer niveau A1.

Wilt u eerst uitleg en een korte demonstratie. Deze is beschikbaar in Nederlands, Engels, Turks en Arabisch.

Ter ondersteuning van de lessen is er voor iedere les een lesboekje. 

Woord voor woord

Leer hier uw eerste Nederlandse woorden. 
De training bestaat uit 12 lessen. Iedere les begint met een filmpje waarbij woord voor woord de Nederlandse woorden kunnen worden geleerd. Wij raden aan het filmpje veelvuldig te herhalen om de woorden te kunnen onthouden. In de opdrachten kunt u de woorden oefenen. Om de woorden en teksten te oefenen kun je met onderstaande knop de gebruikte woorden en zinnen downloaden:

ALFA beter

ALFA beter is een online website met leuke oefeningen om de Nederlandse taal te leren. Je kunt kiezen uit letters, lezen, schrijven, net nieuws, rekenen, spreekwoorden en een quiz.

Voordat je  start met de oefeningen dien je je te registreren. Na het invullen van je naam, email adres en wachtwoord krijg je een mail toegestuurd met een link om in te loggen. Daarna kun je altijd inloggen met je naam en wachtwoord.

Wat kunt u op de site verwachten ?
Op de website zijn zes oefenprogramma’s te vinden en een leuke spreekwoordenquiz:

 • Alfabeter Letters
  Oefenen met letters en klanken in alledaagse lees- en schrijfsituaties. Er zijn 20 thematische blokken waarin alle gangbare letters en klanken van de Nederlandse taal voorkomen. Er is ook een blok waarin je direct een bepaalde letter kunt kiezen.
 • Alfabeter Lezen
  Oefenen met het lezen van post, borden, krant, ondertitels op tv en nog veel meer soorten alledaagse teksten. Er zijn 10 thematische modules met elk 10 blokken met verschillende
  soorten teksten.
 • Alfabeter Schrijven:
  Oefenen met het schrijven in herkenbare situaties. Je komt in een fotoverhaal van 100 afleveringen, waarin je samen met de verhaalfiguren met allerlei schrijfsituaties te maken krijgt.
 • Netnieuws:
  Wekelijks oefenen met een actuele leestekst op 2 niveaus.
 • Rekenen:
  Oefenen met optellen, aftrekken, vermenigvuldigen, delen, procenten en nog veel meer rekenvaardigheden. Er zijn 4 theoretische onderdelen met allerlei soorten rekenopdrachten en een deel met heel veel praktische rekensituaties.
 • Alfabeter Spreekwoorden
  Blijven oefenen met lezen en schrijven aan de hand van leuke teksten met spreekwoorden. Er zijn 10 thematische afleveringen met elk 10 verschillende spreekwoorden.
 • Spreekwoorden Quiz
  Test je kennis van spreekwoorden. Weet je ze alle 10 ?
 • Informatie
  Onder de informatieknop vind je de handleidingen bij de taalprogramma’s:
  • Handleiding Alfabeter Letters
  • Handleiding Alfabeter Lezen
  • Handleiding Alfabeter Schrijven & Spreekwoorden
  • Handleiding Netnieuws