Noordoostpolder financiën

Gemeente Noordoostpolder

Het sociaal loket is dé plek voor iedereen die informatie en hulp zoekt bij het opvoeden van kinderen, wonen, welzijn, meedoen of geldzaken. Het sociaal loket helpt u op weg als het uzelf even niet lukt.

Bel het sociaal loket 0527 63 39 11 of laat een bericht achter.
Dan bellen wij u van maandag tot en met vrijdag binnen 2 werkdagen terug.

E-mail naar sociaalloket@noordoostpolder.nl.
Om u snel te kunnen helpen vragen we u om uw telefoonnummer te vermelden in de e-mail.

Humanitas

Humanitas Thuisadministratie helpt je je financiën en administratie op orde te brengen en te houden. Blijf dus niet rondtobben, als je door welke reden dan ook het overzicht bent kwijtgeraakt. Een vrijwilliger van Humanitas helpt je weer op weg!

Heb je een jong gezin? En heb je weleens behoefte aan opvoedingsondersteuning? Home-Start helpt je. Kinderen opvoeden aan de hand van praktische hulp, handige tips en vriendschap? Het kan. Een vrijwilliger staat elke week voor je klaar. Voor gezinnen met in elk geval 1 kind van 14 jaar of jonger.

Bibliotheek Noord Oost Polder

Van kindervoorstellingen en informatieve touchtable naar cadeau- en koffieservice Kleurkracht van Triade, je vindt het allemaal bij ons in Emmeloord. Je haalt en brengt hier jouw kennis en cultuur. Maar je bent ook welkom om rustig de krant te lezen of een boek uit te zoeken. Wij zijn er voor iedereen en elke vraag.

Huis voor Taal Noordoostpolder

Huis voor Taal is

  • Informatie taalaanbod
  • Materiaal voor het leren van taal
  • Leeswand
  • Inspirerende werk- en ontmoetingsruimte
  • Computers met eenvoudige oefenprogramma’s
  • Advies en hulp
  • Vrijwilligershulp
  • Trainingen en cursussen op verzoek  

In het Huis voor Taal helpen we mensen die moeite hebben met lezen en schrijven. Iedereen die een vraag heeft, mee wil doen of wil helpen met het Huis voor Taal is van harte welkom. In Huis voor Taal Noordoostpolder werken Stichting Carrefour, ROC Friese Poort, Stichting Lezen & Schrijven en FlevoMeer Bibliotheek met elkaar samen.

Meer Informatie info@carrefour.nu 0527-630000 of noordoostpolder@flevomeerbibliotheek.nl tel 088 0080730.  

MDF

Hulp met invullen van belastingformulieren/ toeslagen/ betalingsregelingen (voor mensen met een bruto inkomen van EUR 21.000,00 of minder), schuldhulpverlening en MDF sociaal raadslieden.

Adres: De Helling 15, 8251 GH Dronten

Telefoon: 0321-319 522

E-mail: mdf@mdflevoland.nl

Website: www.mdflevoland.nl