Mensen ontmoeten lelystad

Limonadebrigade

Gezellig andere ouders en kinderen ontmoeten, ervaringen delen en misschien wel nieuwe vriendschappen sluiten. Doe daarnaast inspiratie op om je kind beter te leren kennen.

Urbn village

Jongeren tussen de 14 en 24 jaar krijgen binnen URBN Village de mogelijkheid om te ontmoeten, ontdekken en te ontwikkelen. Zowel een fysieke plek als een movement die aansluit bij jongerencultuur, trends en hypes. De locatie als inspirerende omgeving waar co-creatie en kruisbestuiving het fundament zijn.

Voor jongeren een plek vol prikkels en mogelijkheden. Voor organisaties, merken en professionals een kans om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling en vorming van zowel deze generatie als de volgende.

Vrouwen Activiteiten Centrum (Vac)

Een stichting die verscheidene activiteiten organiseert voor meiden en vrouwen in en om Lelystad. In de afgelopen tien jaar zijn we uitgegroeid van een initiatief van drie moeders, tot een stichting met een ambitieus vijfkoppig bestuur, een groep enthousiaste vrijwilligers, (MBO) stagiaires en een eigen website!

Inmiddels bestaat ons jaarprogramma uit diverse activiteiten op het gebied van onder andere:

  • Onderwijs: Nederlandse taallessen, Arabische lessen (voor allochtonen en autochtonen), huiswerkbegeleiding en Cito training voor basisschoolleerlingen.
  • Sport: hardlopen, aerobic, fietslessen, voetbal etc.
  • Jeugd: identiteitsproject voor meiden, de meidenraad, VAC KooKids, vakantie activiteiten, uitstapjes, etc.
  • Informatieoverdracht: opvoedcursussen, lezingen, inloopochtenden Atolplaza, etc.
  • Vrouwen: workshops, naailessen, etc.
  • En nog veel meer!

Sensoor Luisterlijn

De Luisterlijn is dag en nacht, het hele jaar door, bereikbaar voor mensen die behoefte hebben aan een vertrouwelijk gesprek. Per mail, alle dagen van de week, per chat en 24/7 per telefoon. Met dank aan ruim 1200 vrijwilligers die daarvoor training en begeleiding krijgen door deskundige beroepskrachten.

Vluchtelingwerk Lelystad

In de gemeente Lelystad biedt VluchtelingenWerk vluchtelingen alleen juridische ondersteuning. Deze hulp is essentieel voor vluchtelingen die de ingewikkelde regels niet kennen en de taal nog niet machtig zijn. Ook begeleiden we mensen die vallen onder de bed-bad-broodregeling. De maatschappelijke begeleiding wordt in Lelystad verzorgd door Welzijn Lelystad.

Flevotaal

Flevotaal ontwikkelt en verzorgt taaltrainingen Nederlands als tweede taal. U kunt terecht bij Flevotaal voor:

  1. Training ‘Nederlands op de werkvloer’
  2. Spreek- en schrijftrainingen
  3. Voorbereiding op het Staatsexamen NT2
  4. Trainingen voor inburgeraars

Cursussen voor arbeidsmigranten
Flevotaal heeft het keurmerk ‘Blik op Werk’. Cursisten kunnen daardoor in veel gevallen de cursus betalen met een lening van DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs).

Flevotaal werkt met kleine groepen van elf tot dertien personen, waarin cursisten actief de Nederlandse taal verwerven. Daarnaast voeren cursisten praktijkopdrachten uit in de samenleving.

Resto van Harte

Bij Resto VanHarte nodigen we u uit voor verrassende ontmoetingen, een goed gesprek en het gevoel er helemaal bij te horen, onder het genot van een gezonde maaltijd. Jong of oud, arm of rijk, en uit welke windstreek dan ook: iedereen is welkom om bij ons te komen eten, of te komen helpen in de keuken of de bediening. Iedereen doet mee bij Resto VanHarte.

Welzijn Lelystad

Je huis is je thuis, je buurt is je leefgebied. Voor veel mensen speelt een belangrijk deel van hun leven zich af in hun eigen wijk. Welzijn Lelystad is actief voor de hele stad, maar werkt vooral in de wijk. Dat noemen wij Welzijn in de Wijk.

ROC Flevoland inburgeren

Leslocatie voor cursussen en trainingen. Dit is de plek waar je van alles kunt leren wat te maken heeft met taal en inburgering.  Je kunt hier bijvoorbeeld cursussen volgen voor het lezen en schrijven van Nederlands, zowel voor nieuwkomers als voor mensen die hier geboren zijn

vraag elkaar

Via vraagelkaar.nl kom jij in contact met anderen om samen iets leuks te doen en/of iets voor elkaar te betekenen. In de Vraagelkaarcafés, de Gelukscarrousels en de Gelukscaravan ontmoet je fijne mensen en brengen de inspiratiecoaches je in contact met mensen die hetzelfde willen als jij. Op deze sprankelende manier zorgt Vraagelkaar voor verbinding die regelmatig uitgroeit tot een mooie vriendschap.

Vraagelkaar is lekker spontaan en voor iedereen. Doe jij ook mee? Geef bij vraag & aanbod aan wat jij graag wilt: fietsen, koffiedrinken of een keer het theater? Of ga je liever creatief aan de slag? Misschien vind je het juist fijn als iemand een keer iets voor je doet. Of wil je juist graag iets voor een ander betekenen. Als je aangeeft wat je wilt, kun je met mensen in contact komen. Zo wordt alles net een klein sprankje mooier.