Lelystad financiën

Sociaal wijkteam

  • Onze vrijwilligers van het financieel spreekuur staan klaar om u te helpen met alle vragen.
  • Deskundigen bieden extra ondersteuning.
  • U hoeft geen afspraak te maken.
  • De dienstverlening is gratis.

Humanitas

Humanitas biedt hulp bij financiele problemen. Het is niet voor iedereen gemakkelijk of vanzelfsprekend om de geldzaken en/of de administratie bij te houden. Ook door bijkomende omstandigheden kan iemand het overzicht kwijtraken. Bijvoorbeeld na het overlijden van een partner, bij een scheiding, wanneer je je baan kwijtraakt of andere veranderende leefomstandigheden. Het is vaak moeilijk de juiste weg te vinden in de hedendaagse financiële papierwinkel. Om deze problemen op te lossen of juist te voorkomen, kunt u een beroep doen op Humanitas. Een vrijwilliger komt bij u thuis om u te helpen orde en structuur aan te brengen in uw financiële huishouding. Samen maakt u een helder overzicht van de inkomsten en uitgaven en u wordt geholpen met het invullen van formulieren. Op deze manier helpen onze vrijwilligers u in ongeveer een jaar tijd weer op eigen benen te staan.

Ido Lelystad

Eenzaamheid, armoede, schulden of psychische problemen kunnen ervoor zorgen dat mensen de weg naar de hulpverlening niet meer kunnen vinden. Stichting IDO (Interkerkelijk Diaconaal Overleg) is er voor mensen in Lelystad die in zo’n kwetsbare positie terecht zijn gekomen. In onze twee inloophuizen en tijdens de dagelijkse inloopspreekuren kan iedereen terecht voor hulp en verwijzen we door. Als het nodig is, geven we ondersteuning (bijv. voedselbank, schuldhulpverlening of noodhulp). Het IDO werkt namens acht kerken in Lelystad. Naast een klein aantal betaalde medewerkers zijn er 250 vrijwilligers werkzaam.

MDF

Hulp met invullen van belastingformulieren/ toeslagen/ betalingsregelingen (voor mensen met een bruto inkomen van EUR 21.000,00 of minder), schuldhulpverlening en MDF sociaal raadslieden.

Adres: De Helling 15, 8251 GH Dronten

Telefoon: 0321-319 522

E-mail: mdf@mdflevoland.nl

Website: www.mdflevoland.nl