Kennisbank oefenen.nl

Kennisbank

De Kennisbank van Oefenen.nl is dé digitale informatiebank voor docenten, begeleiders, vrijwilligers, opleiders, beleidsmakers en netwerkpartners op het gebied van online volwasseneneducatie. De informatie ondersteunt je vakinhoudelijk bij je werk aan volwassenen die hun basisvaardigheden willen bijspijkeren of uitbreiden.

Webinars

Wil jij handige tips over het gebruik van Oefenen.nl? Met uitleg over het Volgsysteem, de programma’s en extra materiaal? Wil je weten hoe je leerroutes klaarzet? Of hoe je bepaalde groepen het best kunt begeleiden of werven? En extra tips om nog meer uit Oefenen.nl te halen? Volg onze gratis webinars. Je volgt het webinar in je eigen omgeving via je computer, tablet of smartphone.

Klik op het plaatje voor de website
Klik op het plaatje voor de website

Didactiekfilms

Wil je didactische kennis opdoen over het leren lezen en schrijven van volwassenen. Bijvoorbeeld over ‘Leren buiten en binnen de les’ of ‘Wat is een goede schrijfopdracht?’ In 10 didactiekfilms krijg je tips en trucs over groepssituaties en individuele situaties.

De films zijn bedoeld voor begeleiders, docenten en vrijwilligers.

Leren in de educatie
Lesgeven, begeleiden en faciliteren

Leren in de educatie is een reeks van artikelen voor iedereen die volwassenen begeleidt bij het uitbreiden of bijspijkeren van hun basisvaardigheden. Het gaat om het leren van Nederlandssprekende volwassenen in formeel en non-formeel onderwijs. Op het gebied van taal, rekenen, digitale vaardigheden, vaardigheden die je ook nodig hebt bij het omgaan met gezondheid, opvoeding, werk, leren of rondkomen met je geld.

Klik op het plaatje voor de website
Klik op het plaatje voor de website

Publicaties

Wil je meer weten over de impact van het oefenmateriaal van oefenen.nl? Zij doen geregeld onderzoek naar de effecten, maken een quickscan of publiceren een artikel. Vaak ook samen met anderen. Bekijk de publicaties.