Urk organisatie

Gemeente URK

Informatie van de gemeente Urk.

Waypoint Urk

Ben jij vrij?

Waypoint Urk wil het ontstaan, de instandhouding en het terugkeren van verslaving voorkomen. Wij zetten sterk in op voorlichting en preventie, omdat voorkomen beter is dan genezen. Ook bieden wij nazorg door middel van ons buddyproject. Daarnaast begeleiden wij familieleden en direct betrokkenen van verslaafden. We zien dat de lokale gemeenschap nodig is om verslavingsproblemen het hoofd te kunnen bieden. Wij werken dan ook veel samen met lokale inwoners, vrijwilligers en partners.

#vrijvanverslaving

Huisartsen Urk

Overzicht van huisartsen in Emmeloord..

Centrum jeugd en gezin Urk

Ben jij die ouder die het goed wil doen voor zijn kind(eren), maar soms ook vragen heeft of zich onzeker voelt? Dan kun je hier terecht!

Het Centrum voor Jeugd en Gezin Urk in Het Dok aan de Vlechttuinen is er voor ALLE (toekomstige) ouders, kinderen, jongeren, opvoeders en professionals. Het CJG biedt ondersteuning en geeft handvatten. Per leeftijdscategorie is er van alles te lezen over opgroeien en opvoeden.

GGD Urk

GGD Flevoland voert veel verschillende taken uit op het gebied van de publieke gezondheid in Flevoland. Soms zijn dat wettelijke taken en dan weer zijn het markttaken. Onze werkzaamheden richten zich op vier specifieke gezondheidsdoelen: Gezond Opgroeien, Gezond Ouder Worden, Gezonde Leefomgeving en Meedoen Naar Vermogen. In onze brochure, een aanklikbare PDF, leest u hoe de verschillende activiteiten worden gefinancierd. Deze brochure is bedoeld voor gemeenten en samenwerkingspartners maar ook relevant voor iedereen die geïnteresseerd is in GGD Flevoland.​

Hulp en steun

Wat kan de stichting Hulp en Steun voor u betekenen

Herkent u enkele symptomen?

  • U heeft iedere maand te weinig geld, de maand is altijd een paar dagen te lang.
  • U heeft geen idee hoe u uw rekeningen moet betalen.
  • U maakt uw post niet meer open.

Maak dan snel een afspraak, wij helpen u graag weer op weg.

Wij geven u de mogelijkheid om vrijblijvend kennis te maken en geven u informatie over wat we voor u kunnen betekenen.

U vult vervolgens een formulier in voor een inventarisatie van alle relevante gegevens.

We kijken naar uw financiële omstandigheden.

We gaan samen een overeenkomst aan.

Leger des heils

Bij Bosshardt is een ontmoetingsplek in de buurt. Een ontmoetingsplek waar iedereen jong, oud, arm en rijk, allochtoon of autochtoon welkom is. Je kunt er terecht voor een kop koffie, een luisterend oor, gezellige maaltijden of andere activiteiten. Iedere bezoeker is deelnemer. De een wat actiever dan de ander. De activiteiten die door Bij Bosshardt worden georganiseerd worden bepaald door de wensen en behoeften in de buurt.

WEL- inspiratie over positieve gezondheid

ONTMOETINGS- EN BELEVINGSTUIN OP URK

WEL is dé plek voor nieuws, kennis en inspiratie over positieve gezondheid. Zo wordt WEL de broedplaats van samenwerking voor en door iedereen die zich inzet voor de gezondheid van de Flevolanders.

Vanaf 2021 kunnen cliënten, bezoekers en omwonenden elkaar ontmoeten in de ontmoetings- en belevingstuin op woonzorglocatie Talma Haven van Talma Urk. De groene omgeving met veel verschillende soorten planten prikkelt de zintuigen, wat bevorderend is voor de ontwikkeling van de hersenen. Door de hoogte van de bakken kunnen bezoekers ondanks hun fysieke conditie ook zelf in tuin werken en zo in contact komen met andere tuinierende bezoekers. Jong en tuin worden samengebracht door de verschillende Urkerelementen die gespreksstof bieden. De ontmoetings- en belevingstuin is een plek om samen te beleven en samen te ontspannen.

Caritas Urk

Video afspelen

Caritas Urk is een stichting voor jeugd- en jongerenwerk, samenleving en informele zorg.  

WerkCorporatie

De WerkCorporatie bemiddelt inwoners die minder makkelijk op eigen kracht een baan vinden. En dat lukt, dankzij ruim 250 Buitengewone Werkgevers. Op deze site leest u wat de WerkCorporatie doet voor kandidaten en wat we willen betekenen voor werkgevers die hun deuren open zetten voor wie een steuntje in de rug kan gebruiken.