Ster 4 wil mijn nl verbeteren

Oefenen.NL ****

Oefenen.nl is de plek waar je zelf kunt oefenen met taal, rekenen, computer en internet. En ook omgaan met geld, gezondheid, verkeersregels en nog veel meer.

Om de Nederlandse taal te leren kies voor het onderdeel taal. Daarna begin je met de 4 en 5 ster oefeningen.

Op de startpagina kunt u de taal instellen naar je eigen keuze.


Registreren, om de oefeningen te doen kun je je gratis registreren.

ExtraNed

Op Extraned vind je een overzicht van goede filmpjes die leerlingen kunnen gebruiken bij hun huiswerk.  De EINDEXAMEN oefeningen vormen een belangrijke aanvulling op je lesstof.

Spelling oefenen

Op Spelling.nl vind je alles wat te maken heeft met de Nederlandse spelling. Zo hebben we bijvoorbeeld het kopje ‘Spelling op de basisschool’. Je kunt dan kiezen in welke groep je zit. Je leest dan precies wat je dit jaar allemaal gaat leren en hoe het ook alweer zit met de spellingregels.

Weet jij bijvoorbeeld hoe je werkwoorden vervoegt? En wat zijn regelwoorden ook alweer? Welke onderdelen zijn er in een zin, die je kunt ontleden? Wat is grammatica en hoe werken flitswoorden? Al deze informatie vind je terug op Spelling.nl.

Oefenen met spelletjes

Vind je spelling oefenen saai? Daar weet Spelling.nl wel een goed antwoord op. Op deze website vind je allerlei spelletjes. Door te oefenen met spelletjes wordt het leren leuk. Je bent eigenlijk meer bezig met het spelletje dan met de woorden. Maar toch zijn de spelletjes erg leerzaam. Je moet namelijk steeds het voorbeeldwoord vergelijken met het eigen woord. Zo weet je hoe het woord op de goede manier wordt gespeld.

NEDbox

NedBox is een Belgische website om Nederlands te oefenen. Dat kun je op een leuke manier doen, via tv-fragmenten en krantenartikelen.

Op de website staan eenvoudige oefeningen om Nederlands te oefenen. Kies een onderwerp als bijvoorbeeld werk, kinderen, vrije tijd, gezondheid. Kijk naar het filmpje en maak de opdrachten.

.


In diverse talen kun je uitleg krijgen hoe de website werkt. Door de website te bezoeken en op de knop (rechts bovenaan) te klikken kun je de taal instellen.

De slimme nieuwslezer.

De Slimme Nieuwslezer is een krant op de computer. Hij is speciaal gemaakt voor mensen die graag dagelijks willen leren. Iedere dag staat het nieuws van vandaag erin. Met uitleg van moeilijke woorden. En oefeningen om beter te leren lezen, begrijpen en schrijven. Je kunt de Slimme Nieuwslezer online gebruiken. Je kunt ook naar de bibliotheek komen waar mensen je graag helpen met oefenen. In de video zie je de introductiefilm van de slimme nieuwslezer (Nederlands). Wat kunt u op de slimme nieuwslezer ? Op de nieuwe slimme nieuwslezer kun je:

  1. Lezen van korte echte nieuwsartikelen.
  2. Oefenen met de Nederlandse taal onder andere door woord slepen.
  3. Oefenen met de Nederlandse taal door het invullen van woorden die je hoort.

TAAL EN WERK

Taal en Werk helpt jou om de Nederlandse taal te leren. Welke woorden kom je tegen op het werk? Je kunt het programma volgen op twee taalniveaus: A2 en B1. Weet je jouw taalniveau niet, dan kun je een instaptest maken.

Op elk niveau oefen je met woordenschat, grammatica en spelling.

Arie helpt je daarbij. Hij laat je het bedrijf zien en bezoekt samen met jou de verschillende ruimtes. In elke ruimte komt een ander thema aan bod. En kun je oefenen.

Duur: 45 minuten

Taal: Nederlands