Lelystad organisatie

Sociaal wijkteam

  • Onze vrijwilligers van het financieel spreekuur staan klaar om u te helpen met alle vragen.
  • Deskundigen bieden extra ondersteuning.
  • U hoeft geen afspraak te maken.
  • De dienstverlening is gratis.

Limonadebrigade

Gezellig andere ouders en kinderen ontmoeten, ervaringen delen en misschien wel nieuwe vriendschappen sluiten. Doe daarnaast inspiratie op om je kind beter te leren kennen.

Urbn village

Jongeren tussen de 14 en 24 jaar krijgen binnen URBN Village de mogelijkheid om te ontmoeten, ontdekken en te ontwikkelen. Zowel een fysieke plek als een movement die aansluit bij jongerencultuur, trends en hypes. De locatie als inspirerende omgeving waar co-creatie en kruisbestuiving het fundament zijn.

Voor jongeren een plek vol prikkels en mogelijkheden. Voor organisaties, merken en professionals een kans om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling en vorming van zowel deze generatie als de volgende.

Vrouwen Activiteiten Centrum (Vac)

Een stichting die verscheidene activiteiten organiseert voor meiden en vrouwen in en om Lelystad. In de afgelopen tien jaar zijn we uitgegroeid van een initiatief van drie moeders, tot een stichting met een ambitieus vijfkoppig bestuur, een groep enthousiaste vrijwilligers, (MBO) stagiaires en een eigen website!

Inmiddels bestaat ons jaarprogramma uit diverse activiteiten op het gebied van onder andere:

  • Onderwijs: Nederlandse taallessen, Arabische lessen (voor allochtonen en autochtonen), huiswerkbegeleiding en Cito training voor basisschoolleerlingen.
  • Sport: hardlopen, aerobic, fietslessen, voetbal etc.
  • Jeugd: identiteitsproject voor meiden, de meidenraad, VAC KooKids, vakantie activiteiten, uitstapjes, etc.
  • Informatieoverdracht: opvoedcursussen, lezingen, inloopochtenden Atolplaza, etc.
  • Vrouwen: workshops, naailessen, etc.
  • En nog veel meer!

Home start

Kinderen opvoeden is heel leuk. Alleen gaat dat niet altijd even makkelijk. Soms is het echt een uitdaging. Hebben je kinderen vaak ruzie met elkaar? Luistert je kind niet? Huilt de baby veel? Zit je puberkind te veel op z’n mobiel? Maakt je kind geen huiswerk? Is het te rommelig rond etenstijd? Meestal los je de problemen zelf op, maar soms heb je er geen energie meer voor. Mis je iemand met wie je dit kunt bespreken? Vraag dan steun van een vrijwilliger en neem contact op met Home-Start.

Werkbedrijf Lelystad

Werkbedrijf Lelystad is een re-integratiebedrijf met als taak zoveel mogelijk werkzoekenden aan de slag helpen bij een reguliere werkgever. In het kader van de Participatiewet het initiëren, creëren, organiseren en uitvoeren van werk en het bevorderen van de toegang tot de arbeidsmarkt voor diegenen die daarin worden belemmerd.

Gemeente Lelystad

Lukt zelfstandig wonen niet meer zo goed? Hebt u ondersteuning nodig bij praktische zaken, zoals uw huishouden of vervoer? Wilt u actief blijven of hebt u zelf een idee om uw buurt te verbeteren? Wilt u ondersteuning aanvragen vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo)? Neem dan contact op met het Sociaal wijkteam bij u in de buurt. De medewerkers van het Sociaal wijkteam kennen de mogelijkheden die er in Lelystad zijn. Ook zijn zij de toegang voor ondersteuning vanuit de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning).

Sensoor Luisterlijn

De Luisterlijn is dag en nacht, het hele jaar door, bereikbaar voor mensen die behoefte hebben aan een vertrouwelijk gesprek. Per mail, alle dagen van de week, per chat en 24/7 per telefoon. Met dank aan ruim 1200 vrijwilligers die daarvoor training en begeleiding krijgen door deskundige beroepskrachten.

Triade

Triade levert  gehandicaptenzorg en geestelijke gezondheidszorg in Flevoland en omgeving. We bieden beschermde woonomgevingen, dagbesteding en ondersteuning thuis, op het werk.

Humanitas

Humanitas biedt hulp bij financiele problemen. Het is niet voor iedereen gemakkelijk of vanzelfsprekend om de geldzaken en/of de administratie bij te houden. Ook door bijkomende omstandigheden kan iemand het overzicht kwijtraken. Bijvoorbeeld na het overlijden van een partner, bij een scheiding, wanneer je je baan kwijtraakt of andere veranderende leefomstandigheden. Het is vaak moeilijk de juiste weg te vinden in de hedendaagse financiële papierwinkel. Om deze problemen op te lossen of juist te voorkomen, kunt u een beroep doen op Humanitas. Een vrijwilliger komt bij u thuis om u te helpen orde en structuur aan te brengen in uw financiële huishouding. Samen maakt u een helder overzicht van de inkomsten en uitgaven en u wordt geholpen met het invullen van formulieren. Op deze manier helpen onze vrijwilligers u in ongeveer een jaar tijd weer op eigen benen te staan.