Digitale vaardigheden

Oefenen.NL digitaal

Oefenen.nl is de plek waar je zelf kunt oefenen met taal, rekenen, computer en internet. En ook omgaan met geld, gezondheid, verkeersregels en nog veel meer.Op de startpagina kunt u de taal instellen naar je eigen keuze.


Registreren, om de oefeningen te doen kun je je gratis registreren.

Steffie

Steffie legt moeilijke dingen makkelijk uit. De wereld is al ingewikkeld genoeg!

Van ingewikkelde regelingen van SVB tot bankieren; van OV-chipkaart tot seksualiteit. Steffie legt moeilijke dingen gemakkelijk uit.

Klik & Tik

Klik & Tik is geen theoretische cursus
Het oefenprogramma ‘Klik & Tik’ begint bij het begin. Je leert de computer aanzetten, typen, WIFI, een e-mail versturen en informatie zoeken op een website. Je gaat stap voor stap in je eigen tempo aan het werk.

De training kun je gratis volgen bij huis voor taal in de bibliotheek. In de bibliotheek zijn laptops beschikbaar, je eigen laptop of tablet meenemen mag ook. De cursus wordt acht weken lang gegeven en elke bijeenkomst duurt twee uur.

Je kunt ook zelf beginnen met Klik & Tik de start op Oefenen.nl. 

Webhulp Jomi legt in Klik & Tik. De start in makkelijke taal uit hoe de computer werkt. Dit is een opstapje naar het programma Klik & Tik. De basis.

Tips om te starten:

Selecteer de taal
LOGIN voor toegang naar de training

DigiD

DigiD staat voor Digitale Identiteit. Met jouw DigiD laat je zien wie je bent wanneer je op internet iets bij een (semi)overheidsorganisatie wilt regelen. Of dat nou bij de belastingdienst is, het onderwijs, de zorg of het pensioenfonds. Je bent niet wettelijk verplicht een DigiD aan te vragen. Het is wel zo dat steeds meer overheidsorganisaties DigiD gebruiken voor de toegang tot hun online dienstverlening. Zonder DigiD kunt je veel dingen niet via internet regelen. Je hebt bijvoorbeeld DigiD nodig om digitale post van de Belastingdienst te bekijken. Je kunt je DigiD aanvragen via de website Digid.nl. Je moet hiervoor wel ingeschreven staan in de Basisregistratie Personen (BRP). Informatie over het aanvragen van DigiD in het buitenland staat op de website nederlandwereldwijd.nl. De website is in het Nederlands en het Engels. Om meer te weten over het aanvragen van een DigiD, hoe je deze kunt gebruiken, kan  via de link (plaatjes), in de taal die je voorkeur heeft.